Решенија за литиум-јонски батерии од Toyota

Достапни се неколку енергетски решенија при изборот на електричен вилушкар. Во последниве години, литиум-јонските батерии станаа сè попопуларен извор на енергија. Литиум-јонските батерии обезбедуваат максимална моќност постојано, без оглед на тоа колку полнење останува, за разлика од батериите со оловна киселина каде што помалото полнење влијае на брзината и капацитетот на кревање. Тојота состави илјадници литиум-јонски батерии кои ги напојуваат нашите вилушкари низ Европа, обезбедувајќи им на бизнисите висококвалитетен и безбеден начин за напојување на нивната опрема за ракување со материјали.