Кои сме ние

Toyota Material Handling Europe е дел од корпорацијата "Toyota Industries", глобален бренд број еден во ракување со материјали од 2001 година и е активна во 5 региони во светот под брендовите "Toyota", "BT", "Raymond" и "Cesab". Од стекнувањето на Vanderlande и Bastian Solutions, е амбиција на TICO да стане партнер за прв избор во деловното работење со материјали како целосен снабдувач на решенија за проекти од сите големини.
Работник работи во фабрика

Планирање за квалитет. Секогаш.

Ние сме европска компанија и имаме fабрики во Шведска, Франција и Италија, каде што се произведуваат над 95% од вилушкарите што ги продаваме во Европа. На овој начин можеме да понудиме широк спектар на опрема за складирање и котратег вилушкари произведени според стандардите за квалитет и производство на Тојота (TPS).

Повеќе за Системот за производство на Тојота >

Луѓе седат надвор на маса

Страст кон луѓето

Нашите клиенти се наш број еден приоритет. Останувајќи во близок контакт со вас, ние можеме да ги разбереме вашите потреби и да обезбедиме решение, технологија, енергија, услуга и финансиска флексибилност која одговара на вашата работа. Ние можеме да го направиме тоа со работа според TPS (Тојота Производствен Концепт) и TSC (Тојота Сервис Концепт) и со континуирано подобрување.

Како работиме со Тојота Сервис Концептот >

По патот на Тојота

Нашата мисија е да ви донесеме извонредна ефикасност во вашите операции за ракување со товар, поради што применуваме група на вредности наречени „Начинот на Тојота“. Сите наши вработени ги применуваат овие вредности на секое ниво, во нивните секојдневни задачи и нивнисте односи со другите.
Genchi Genbutsu
Секогаш одиме кон изворот за да ги пронајдеме фактите за да ги донесеме точните одлуки и да ги решиме проблемите.
Kaizen
Со постојано надоградување ние се стремиме кон оптимизација на нашите операции.
Предизвик
Ги причекуваме сите наши предизвици храбро и креативно за да ја одржиме нашата долгорочна визија.
Тимска работа
Ги почитуваме останатите и даваме се од себе за да изградиме взаемна доверба.
Почит
Ги почитуваме останатите и даваме се од себе за да изградиме взаемна доверба.

Повеќе од 100 години комбинирано совршенство во ракување со товар

Историски времеплов
Историски времеплов
Историски времеплов
Историски времеплов
Историски времеплов
Историски времеплов
Историски времеплов
Историски времеплов
Историски времеплов
Снека од јато вилушкари

Идна технологија

Интелигентна Логистика и Логикономи ви даваат решенија за денеска за да ви ја покажат визијата за во иднина.

Прочитајте повеќе >

Рачно скицирање на вилушкар

Историја на дизајнот

Инспирирани од вредностите на Тојота од една рака и од индустриските трендови од друга. Ние дизјанираме решенија со нашите клиенти на ум.

Прочитајте повеќе >

Возач на BT Optio за собирање на пратки

Нашата палета на производи

Погледнете ја нашата целосна палета на продукти, вклучувајќи регални, палетни вилушкари и собирачи на пратки.

Прочитајте повеќе >