Интелигентни вилушкари на Тојота

Поврзете ги вашите вилушкари за лесно да ги контролирате вашите операции

  • Магацински вилушкари нарачани од Октомври 2018-та година се интелигентни вилушкари
  • Интегриран хардвер за телематика е сега стандардно вклучен
  • Едноставна надоградба до апликацијата I_Site

 

Интелигентните вилушкари се опремени со телематички хардвер за лесно поврзување со I_Site, апликација која ви овозможува да ги следите употребата на вилушкарите и однесувањето на возачот. Со еден едноставен клик, технологијата може да се активира и ќе ви овозможи да ги надгледувате вашите операции и да ги користите овие податоци за да го подобрите вашиот бизнис.

Логистика на која може да се наслоните и континуиран проток моментално е голем предизвик, а уште повеќе ќе биде во иднината. Нашето решение? Тимска работа меѓу вилушкарите благодарение на вештачката интелигенција, испраќајќи ги вистинските вилушкари на вистинското место во вистинско време. За максимална операција со покачена вредност со екстремна оптимизација и нулта непотребно потрошена енергијата, време и простор како резултат.

За повеќе информации за иновациите посетете го нашиот блог >

Нашиот Logiconomi пристап

Спроведете сигурно размислување кон логистиката

  • Работиме со нашите засегнати страни за најновите трендови
  • Даваме одговори
  • Инспирација за иднината

Logiconomi е зборот што го користиме за да го опишеме својот начин на размислување - со цел да имаме сигурни процеси, да го елиминираме отпадот, да ја зголемиме ефикасноста и да ги намалиме трошоците. Сите со помош на иновации и соработка со партнери истомисленици.

Прочитајте ја целата приказна: Како сигурно размислување и интелигентни вилушкари ги решаваат логистичките предизвици >

Соработка за иднината

Логистички решенија за денес и утре

Следејќи ги глобалните трендови, како што е електронската трговија и дигитализацијата, индустријата за ракување со товар се менува и прилагодува многу брзо. Затоа соработуваме со партнери како нашата сестринска компанија  Vanderlande и Microsoft за логистички решенија за денеска и утре.

4ти по ред Toyota Logistic Design Competition 2020 насочен кон решенија за ракување со багаж

Организирана на секои две години од Toyota Material Handling Europe, изданието на Toyota Logistic Design Competition 2020 е отворено. Овогодинешната тема за натпреварот "Ракување со багаж: Може ли да леташ?" се фокусира на решенија за ракување со багаж за аеродромите. Во ова издание, поранешниот европски натпревар ја отвори својата врата за дизајнирање на студенти низ целиот свет.

Нашиот Logiconomi пристап

Нашиот Logiconomi пристап

Напреден пристап кон развојот на ефикасни, економски логистички процеси, вклучувајќи сигурни практики, иновации и соработка.

Прочитајте повеќе >

Слика од SAS лого на вилушкар

Систем за Активна Стабилност

Оваа иновација помага при безбедноста и помага да се намалат трошоците за возачот и трошоците од штети преку надгледување на операциите на вилушкарот.

Прочитајте повеќе >

Возач со литиум-јонски вилушкар во складиште

Нашиот уникатен опсег на Литиум-јон

Литиум-јонските батерии се покажаа како 30% по-енергетски поефикасни од оловно-киселински батерии, со значително намалени емисии на CO2.

Прочитајте повеќе >