Како Сигурно размислување и Интелигентни вилушкари решаваат логистички проблеми

Логистиката е често неопходна за успех во бизнисот, станувајќи се повеќе и повеќеЛогистиката е често неопходна за успех во бизнисот, станувајќи се повеќе и повеќе клучен момент. Следејќи ги глобалните трендови, како што е електронската трговија и дигитализацијата, индустријата за ракување со материјали се менува и прилагодува многу брзо. Клиентите очекуваат дека нивната стока или пакети ќе бидат испорачани што е можно побрзо, и затоа вашиот бизнис треба да биде што е можно поефикасен. клучен момент. Следејќи ги глобалните трендови, како што е електронската трговија и дигитализацијата, индустријата за ракување со материјали се менува и прилагодува многу брзо. Клиентите очекуваат дека нивната стока или пакети ќе бидат испорачани што е можно побрзо, и затоа вашиот бизнис треба да биде што е можно поефикасен.

Поврзаноста е клучна во логистиката

The value of connectivity cannot be ignored in today’s challenging logistics systems, in helping to eliminate waste. We want to make a serious contribution to improve efficiency, and encourage leaner logistics operations across Europe.


Connectivity will play a key role in this. We are already living in a connected world, with access to everything and everyone at the touch of a button. New, higher standards are being set continually, shaping everyone’s expectations. Things need to move quickly, need to be measured accurately, and be continuously improved, for maximum performance. To add value at any stage of the process. The same applies to material handling and truck utilisation.

The world is changing, creating challenges in material handling

Your operations need to be lean: a smooth logistics flow, with total elimination of waste. Lean logistics and a continuous flow is a challenge now, and even more in the future. That's why we always strive to deliver the best solutions to help you implement a lean production flow. Our mission is to support you in minimising the number of transportation movements and maximising the speed from reception of goods all the way to the final delivery point.

Припремете се за вашата идна логистика со Интелигентни вилушкари

Дали знаевте дека просечното ниво на искористеност на флотата на вилушкари е само околу 35%? Ова значи дека 65% е отпадот што може да се отстрани, без разлика дали е изгубено време, трошоци или штета.

Нашата цел е да работиме со вас за да го споделиме нашето размислување и да ви помогнеме да се подобри ефикасноста во секоја фаза од процесот. Со мрежно поврзаните вилушкари можете да бидете во можност да ја контролирате работата, да го елиминирате целиот отпад и да работите кон почиста операција. Вие ќе бидете во можност да надгледувате и да се подобрите. Дури ќе можете да надгледувате на далечина и да преземате акција: секаде и во секое време во поврзана иднина ...


Интелигентни вилушкари ќе ви помогнат да ја зголемите продуктивноста во вашите операции и да понудите алатки за да обезбедите подобро здравје и безбедност, со што ќе ги намалите трошоците и ќе го отстраните отпадот. Со тоа што имате интелигентен вилушкар денес, сте подготвени да започнете со вашето надгледување и оцена. Ова ви нуди подобар сервис и на крајот дури и предвидлив сервис во иднина, што ви дава конкурентна предност. Ова ќе резултира со помалку прекини во вашите операции, кои ќе бидат попродуктивни и поефикасни, со што ќе ви заштедиме време и пари.


Smart trucks will help you to increase productivity in your operations, and offer tools to deliver better health & safety, eventually minimising cost and eliminating waste.  By having a smart truck today, you are ready to start measuring. This offers you better service and eventually even predictive service in the future, giving you a competitive advantage. This will result in less downtime in your operations, which will be more productive and efficient, saving you both time and money.

Прочитајте повеќе за интелигентни вилушкари

Безбедно размислување во логистика

Во Тојота имаме светска репутација за сигурност во нашата компанија, а имаме и голема корист од континуирани подобрувања со усвојување на нови технологии во нашите сопствени логистички операции. Со цел да станеме лидер на пазарот за решенија и услуги за ракување со материјалите, инвестираме во технологијата и започнуваме со дигитално патување.

Усвојуваме безбедни принципи и ги применуваме на логистички процеси, со истите цели - елиминирање на отпадот, максимална додадена вредност и вкупен квалитет, што значи вистинскиот производ, на вистинското место, во вистинско време. Наша цел е да бидеме сигурни и да работиме на ефикасен начин за да можеме да ве разбереме вас и вашиот бизнис. Не само да го споделиме нашето размислување, туку и да работиме со вас и да ви помогнеме да ја подобрите ефикасноста во секоја фаза од процесот на работа.

Нашата визија за Интелигентна логистика
 Автопилот транспортира по хоризонтала

Автоматизирани решенија

Нашиот опсег на автоматизирани вилушкари и носачи ви нудат напредни, флексибилни решенија за по ефикасно и економично ракување со товар.

Прочитајте повеќе >

Снека од јато вилушкари

Идна технологија

Интелигентна Логистика и Логикономи ви даваат решенија за денеска за да ви ја покажат визијата за во иднина.

Прочитајте повеќе >

Менаџер гледа во I_Site во iPad

I_Site менаџмент на флоти

I_Site ја поврзува вашата флота од вилушкари, ги собира податоците и ви дава преглед на она што се случува и ви кажува како да ја оптимизирате вашата работа.

Прочитајте повеќе >

Тојота Систем за Производство

Ние применуваме точен производствен процес и систем со повлекување во нашето производство, што значи дека го произведуваме само она што ќе го нарачате.

Прочитајте повеќе >