Матијас Фишер, Извршен директор и Претседател на Toyota Material Handling Europe

„Квалитетот е клучен за да го задржите вашиот бизнис во движење. Заедно, да се стремиме кон нулта дефекти, нулта несреќи и нулта емисии на јаглерод“ Матијас Фишер, Извршен директор и Претседател на Toyota Material Handling Europe

Одржливост

Наша цел е да бидеме сигурен и одговорен партнер за вашите операции за ракување со материјали. Затоа нудиме транспарентност за да можете да бидете сигурни дека ја оптимизираме вашата работа.

Ја зголемуваме безбедноста во вашите операции

1 од 10 поголеми повреди во европското производство се случуваат со опрема за ракување со материјал, а 80% од несреќите се предизвикани од небезбедно однесување. Затоа сакаме да ви помогнеме да создадете безбедна работна средина. Во 4 чекори, од раководството до предавање на безбедно однесување, имаме за цел да постигнеме нулта несреќи.

Зголемување на безбедноста на нашите вработени

1. Управување во сопствените операции

"Во Тојота, ние целиме да го надминеме законското усогласување и да постигнеме нулта несреќи, спроведувајќи ја безбедносната визија на TICO. Во Италија, ги намаливме стапките на повреди за 74% од 2007 година. Постигнувањето на OHSAS 18001 во 2014 година беше пресвртница во креирањето на поактивен фокус за безбедност од страна на вработените и менаџментот "

 

Francesca Simoncelli
Менаџер за здравје и безбедност
Toyota Material Handling Italy

2. Тренирање на нашите вработени

Сите наши фабрики имаат посветена област за Safety Dojo. Таму нашите вработени се обучуваат за проценка на ризикот и безбедно ракување со материјалите. И ние ги прошируваме овие обуки за сите наши локални продажни компании.

3. Превземање контра мерки

"Во фабриката во Ancenis, ги намаливме стапките на повреди за 89% од FY13 со спроведување на чести процени на ризици следени директно со вистинските контрамерки".


Laurent Marcoul
Менаџер за здравје и безбедност

1. Управување во сопствените операции

2. Тренирање на нашите вработени

3. Превземање контра мерки

We minimise customers’ energy use and emissions

In line with TICO’s environmental action plan, we strive for a society with zero CO2 emissions by 2050. We achieve this by monitoring energy use, avoiding energy waste, and innovating in energy efficiency and zero carbon technology.

Energy-efficient workplace in our operations

1. Smarter factories

“With the implementation of ISO 50001 in our factory in Ferrara, Italy has reduced energy consumption by 9%. We needed to bring many people on board as we worked to obtain the ISO 50001 energy management system certification and this team effort continues to pay off."​​​​​​​

Rudy Zaramella, Environmental expert and
Constanzo Marsan, Process Engineering
Toyota Material Handling Europe, Ferrara Factory

This is how we did it >

2. Low-carbon buildings

Our German headquarters are built with a 9.800m² photovoltaic system, while our premises in the Netherlands offer 31% lower energy consumption thanks to their A-rated building.

Read the full case story from the Netherlands >

3. Smart service fleet

With over 3,000 service vans our service fleets use more energy than all our factories put together. In Toyota Material Handling UK, we installed GPS tracking on service vans. By being able to send the nearest technician available to customers every time, we reduced fuel consumption by 12%.

Read more examples in our latest sustainability report >

1. Smarter factories

2. Low-carbon buildings

3. Smart service fleet

Оптимизирање на нашите операции

Наша цел е да бидеме доверлив и одговорен партнер за вашите операции за ракување со материјали. Затоа сме посветени на транспарентност, отчетност и лидерство низ нашиот синџир на вредности.

ISO / OHSAS ПРЕЗВЕМАЊЕ НА СЕРТИФИКАТИ И ПОЛИСИ

Кликнете на пинот за да погледнете и да ги симнете сертификатите и полисите достапни за секоја држава.

Фабрика во Mjölby

Фабрика на TMHE во Мјолби.
Svarvargatan 8, 595 35 Mjölby, Sweden

Преземање сертификати:
ISO 9001 and ISO 14001
OHSAS 18001

Преземање политики:
Политика за квалитет

Политика за заштита на животната средина
Политика за безбедност и здравје при работа

Фабриката во Анцензис

Фабрика на ТМНЕ во Анцензис
Z.A.C. de l'Aeropole, 44150 Ancenis

 

Преземете:
ISO 9001
ISO 14001
OHSAS 18001

Фабриката во Болоња

Фабриката на ТМНЕ во Болоња
Via Persicetana Vecchia, 10, 40132 Bologna

 

Преземете:
ISO 9001
ISO 14001
ISO 50001
OSHAS 18001

 

Сертификати

Подолу можете да ги прегледате сертификатите за стандарди за квалитет, животна средина, енергија и безбедност за нашите Европски операции.

EU-OSHA illustration

Healthy workplaces

With our continued partnership with EU OSHA and the new campaign 2020-2022 ‘Healthy Workplaces Lighten the Load’, we want to strive for a working environment that is safe, healthy and productive for employees and customers.

Read more >>

Илустрација од часовник и вилушкар во позадина

Тојота Сервис Концепт

Ја искажуваме нашата посветеност за сервис услугите со Тојота Сервис Концепт, структуриран пристап за оптимизирање на нашите услуги.

Прочитајте повеќе >

Возач со литиум-јонски вилушкар во складиште

Нашиот уникатен опсег на Литиум-јон

Литиум-јонските батерии се покажаа како 30% по-енергетски поефикасни од оловно-киселински батерии, со значително намалени емисии на CO2.

Прочитајте повеќе >