Околини со контролирана температура

Операциите во оладени складишта се едни од најтешките работни средини. Не само што температурите под нула влијаат на капацитетот на батериите на вашиот вилушкар, електрониката, подмачкувањето и способноста на возачите да управуваат со машината, туку треба да размислите и за употреба на просторот. Разладените (температура на околината до 0°C) или замрзнатите (под 0°C) операции бараат сигурни, ефикасни решенија кои го минимизираат губењето на просторот, ресурсите и времето, истовремено обезбедувајќи безбедност во овие тешки средини. Имаме долга историја и искуство во работењето на ниски температури, па со тоа ви нудиме целосен опсег на машини и решенија за ладни операции, како и решенија за разладени складишта.

Достапни сигурни решенија за во ладни зони

Специјални вилушкари за во ладилници за максимално работно време

  • За температури до -30°C
  • Единствени спецификации за ладилници и додатоци за секој модел
  • Договор за услуги прилагоден на вашите потреби

 

Целосниот опсег на вилушкари на Тојота е дизајниран да работи ефикасно до 0°C без модификација. Сепак, за температури до -30°C, повеќето вилушкари треба да се адаптираат. Специфичните карактеристики може да вклучуваат нерѓосувачки челик, масло за ладење, анти-лизгачки платформи, загревани батерии итн. Тојота нуди широк спектар на магацински вилушкари вклучувајќи рачни палетни вилушкари, комисионери, регални вилушкари и вилушкари за многу тесни простори (VNA), како и  контратег вилушкари кои можат целосно да се дизајнираат за употреба во ладилници. Некои вилушкари бараат мала модификација, на пример, електричните палетари Toyota BT Levio and BT Staxio  едноставно имаат потреба од нискотемпературно хидраулично масло - во сите други погледи, тие се претходно дизајнирани за ладилници со целосно запечатени компоненти. Сите вилушкари за во ладилници се јасно дефинирани со симболот на снегулка. Ова помага да се намалат трошоците со намалување на ризикот од неправилно користење на вилушкарите.

6 корисни информации за во ладилници

Се што треба да знаете во врска со логистика во температурно-контролираните околини

Стапете во контакт

Контактирајте нѐ

Контактирајте ме преку

Литиум јонски решенија на Тојота

Од сега нудиме целосно интегрирани литиум-јонски батерии низ целиот опсег, произведени директно во Тојота фабриките според стандардите на TPS со висок квалитет

Прочитај повеќе >

Возач на BT Optio за собирање на пратки

Нашата палета на производи

Погледнете ја нашата целосна палета на продукти, вклучувајќи регални, палетни вилушкари и собирачи на пратки.

Прочитајте повеќе >