Како да го изберете вистинскиот електричен палетар?

Палетари на електричен погон се неопходни кога стоката треба да се движи низ вашиот магацин, продавница или производствена локација. Тие доаѓаат во многу големини и типови. Како да го пронајдете вистинскиот вилушкар за вашата операција?

За што ќе го користите вилушкарот?

Ова е клучно, каде главно ќе се користи вилушкарот? Добар совет: имајте ги на ум и идните потреби. Ако размислувате да го проширите или промените распоредот на вашиот магацин или да ракувате со различни товари, типот на вилушкарот може да се разликува. Ако електричниот палетар е потребен само за покривање на ракување со материјали за време на шпицот на сезоната, размислете за изнајмување.

За краток хоризонтален транспорт

 

Електрични палетари со капацитет од 1,3 до 2,5 тони ќе завршат совршена работа за вас. Ергономската брава со контрола на прстите и компактната шасија за добри маневрирање ги прават овие интуитивни и лесни возила за секојдневно ракување.

Кога одите од рачен вилушкар, електричен палетар од почетно ниво, како што е BT Tyro, може да ви послужи најдобро.

пешачки

Модел за почетно ниво

 • Лесни и компактни
 • Со литиум-јонски батерии
 • 1,3 тони и 1,55 тони

Истражете ги BT Tyro

пешачки

Модел со низок интензитет

 • Лесни и компактни
 • Вграден полнач
 • 1,3 тони
 • Интелигентен вилушкар

Истражете ги Toyota BT Levio LWE130

пешаки

Литиумски модел

 • Лесни и компактни
 • Изграден околу Li-ion
 • Вграден полнач
 • 1,6 тони
 • Интелигентен вилушкар

Истражете ги Toyota BT Levio LWI160

пешачки

Опсег од лесен до тежок

 • Лесен за користење
 • Достапно со литиум-јон
 • 1,4 до 2,5 тони
 • Интелигентен вилушкар
 • Достапна е верзија за во ладилници

Истражете ги BT Levio LWE

За транспорт на подолги растојанија

 

Ако имате поинтензивна работа или голем магацин со долги растојанија за покривање, треба да размислите за електричните вилушкари со палети со превртена платформа за да ви овозможат да го користите вилушкарот и за пешачки и за возење.

За да им се обезбеди на операторите уште поголема заштита и ергономија за возење со голема брзина, посоодветните се моделите на самостојна работа. Совршен за работа со вкрстување.

со платформа

Опсег на платформи со висок интензитет

 • Брзи и маневрирачки
 • Достапно со литиум-јон
 • 2,0 до 2,5 тони
 • Интелигентен вилушкар
 • Достапна е верзија за во ладилници

Истражете го Toyota BT Levio LPE200

стоечки

Стоечки со висок интензитет

 • Повеќенасочни
 • Електронско управување од 180° и 360°
 • 2,0 тони
 • 12,5 km/h максимална брзина
 • Достапна е верзија на ладилникот

Истражете ја Toyota BT Levio LSI200

Камиони или во тесни области

 

Одете за компактни и лесни вилушкари. Вградените полначи се исто така многу погодни при полнење на вилушкар. Полнењето на возилото заштедува време бидејќи може да биде надолу додека сте на пат. Не се потребни дополнителни паузи за полнење, што доведува до поголемо време на работа.

Електричните палетари се достапни и со различни должини на вилушка за да се направат маневрирањето и складирањето во вилушкарот поефикасно.

пешачки

Модел за почетно ниво

 • Лесни и компактни
 • Со литиум-јонски батерии
 • 1,3 тони и 1,55 тони

Истражете ги BT Tyro

пешачки

Модел со низок интензитет

 • Лесни и компактни
 • Вграден полнач
 • 1,3 тони
 • Интелигентен вилушкар

Истражете ги Toyota BT Levio LWE130

пешаки

Литиумски модел

 • Лесни и компактни
 • Изграден околу Li-ion
 • Вграден полнач
 • 1,6 тони
 • Интелигентен вилушкар

Истражете ги Toyota BT Levio LWI160

Колку е интензивна апликацијата?

Без разлика дали преместувате палети со храна, компоненти за производство или други материјали, познавањето на потребниот капацитет и интензитетот на употреба ќе ви помогне да го најдете најдоброто што одговара за вашата работа.

 

Капацитет на носивост

Размислете за максималната тежина на товарот што мора да можете да ја транспортирате. Изберете капацитет што одговара на вашата моментална потреба, но исто така може да се справи со секое идно барање што мислите дека можеби го имате. Нашите камиони со палети се движат од 1,3 тони до 2,5 тони.

Употреба

Изборот на вистинскиот капацитет е исто така поврзан со интензитетот на користење. Ако ви треба вилушкар кој ќе трае во опкружување со висок интензитет со честа употреба, ќе треба да побарате поробустен и помоќен вилушкар со голем капацитет. Не заборавајте да ги погледнете опциите за батерии на овие модели за да се осигурате дека вашиот вилушкар ќе трае онолку долго колку што ви треба.

 

Откријте ги сите електрични палетари

Како да го прилагодите вашиот палетар на вашите потреби?

Кога ќе се одлучите за вашиот вилушкар и модел, можете да изберете помеѓу различни опции за прилагодување во зависност од вашите потреби.

Тркала

Во зависност од апликацијата и околината, ќе ви треба различен сет на тркала за оптимално работење. Дознајте повеќе во нашиот водич за  тркала.

Батерии

Постојат различни капацитети на батерии и технологии за избор. Традиционалните оловно-киселински батерии или литиум-јонските батерии со поголема енергетска ефикасност ones, кои овозможуваат брзо можност за полнење.

Спецификација за ладилници

Додадете масло за ниски температури за користење во ладилници или комори.

Потпирање на товарот

Дополнителна безбедност при ракување со високи или нестабилни товари.

Странична заштита

Фиксна платформа со фиксирани странични штитници или заден потпирач за грб за поголема безбедност и ергономија за возачот.

Вграден полнач

Поврзете го вилушкарот со ѕиден штекер за лесно полнење (достапно на BT Levio LWE130 и LWI160).

Полнење додека е во камион

Овозможува полнење на вилушкарот додека се транспортира со камион (достапно на BT Levio LWE130 и LWI160).

Дали треба повремено да кревате стока?

 

Тогаш ваше решение ќе биде токму стакер, од лесени до тешки апликации.

 

Имаме широк спектар на стакери:

 • Рачни и полуелектрични стакери за апликации со низок интензитет и мали простори за складирање
 • Електрични стакери со пешачење за попребирливи апликации
 • Стакери со можност за стоење за да се поминат долги растојанија во магацини

 

Откијте ги нашите стакери

Можеби ќе сакате да прочитате повеќе

Вилушкари за во тесен простор

Водич за ширина на патека

Ширината на патеката на вилушкарот е важен фактор што треба да се земе предвид при купување на вилушкар или изградба на нов магацин.

Прочитајте повеќе >>

Водич за тркала

На вашиот вилушкар му е потребен вистинскиот вид тркала за да може оптимално да се изврши. Изборот на тркалата зависи од апликацијата и околината во која ќе се користи вилушкарот.

Прочитај повеќе >

Посетете ја нашата онлајн продавница

Посетете ја нашата онлајн продавница

Најдете повеќе информации за производот, функции и можни додатоци за нашите вилушкари, како што се камиони за дофат, камиони за палети и собирачи на нарачки.

Купете онлајн >>

Користени вилушкари во склад

Купете користен вилушкар

Прочитајте повеќе >