Кои бенефити ќе ги имате од интелигентните вилушкари во вашиот бизнис?

Интелигентните вилушкари ви овозможуваат да се поврзете со системот за управување со флоти I_Site од Тојота и да ги примите вистинските информации за да бидете во целосна контрола врз вашата работа. Апликацијата дури и ви дозволува да дејствувате од далечина ако е потребно. Без разлика дали сте клиент на еден вилушкар или имате голема флота на вилушкари низ повеќе локации на глобално ниво. Еве неколку примери за тоа како интелигентни вилушкари можат да го подобрат вашиот бизнис - за максимална додадена вредност при оперирање и како резултат екстремна оптимизација и нулта отпад во енергија, време и простор.

1. Зголемена продуктивност

Подобрено искористување на машините

Имање комплетен преглед на вашите логистички операции, особено ако се грижите за повеќе локации, не е секогаш лесно. Ова може да доведе до изгубено време и многу отпад во повеќе области за кои можеби не сте свесни. Дали знаевте дека просечното ниво на користење на флотата на вилушкари е само околу 35%? Ова значи дека 65% се водат како загубени, без разлика дали е време, цена или штета.

Со интелигентни вилушкари можете точно да ги следите и подобрите користењето на машината. Постојните податоци од I_Site на Тојота, произведени од сите поврзани интелигентни вилушкари кои веќе се во употреба, покажуваат дека повеќето компании можат да го елиминираат суштинскиот отпад во ресурсите преку подобрување на нивоата на користење. Ова дури може да резултира со помалку нивоа на барања за вилушкари, кога ќе почнете да користите податоци за подобрување на планирањето на вилушкарот. Но, ние го признаваме ова како одговорна насока која треба да ја преземеме како добавувачи на ресурси и деловни партнери.

Подобрени перформанси на возачите

Без разлика дали имате еден вилушкар или цела флота што работи во вашиот магацин, детален преглед на обуката на вашите возачи може да биде подеднакво предизвик за надгледување. Сепак, од суштинско значење за нивоата на продуктивност во вашиот складиште е дека возачите се правилно обучени, редовно преквалификувани и поседуваат важечка лиценца, што е лесно да се следи во апликацијата I_Site .

 

Интелигентно тестирање

Кога имате бизнис со повеќе локации, може да биде тешко да ги следите сите активности, а камоли да ги измерите точно и да ги споредувате. Со интелигентно тестирање, оценувањето и споредувањето на перформансите на вилушкарите на различни локации станува лесно, овозможувајќи ви да преземете дејство каде што е потребно.

2. Подобрување на безбедноста

Превенција на ризик со контрола на брзината

Постојан напор е да се создаде безбедно работно место каде што несреќите ќе бидат тотално спречени за возачите да не бидат повредени. За да спречите вакви ризици во вашиот магацин, можете да го користите I_Site за да ја контролирате брзината на вашиот интелигентен вилушкар и да ја намалите шансата за судири.

 

Следење на удари

In case a collision should still happen, this not only can damage your forklifts, but also the racking in your warehouse, the loads, and of course injure drivers. Thanks to the shock sensors on the smart trucks Во случај на судир, ова не само што може да ги оштети вашите вилушкари, туку и регалите во вашиот магацин, товарот и се разбира, да се повредат возачите. Благодарение на сензорите за шок на интелигентните вилушкари можете да имате преглед на регистрираните влијанија, кога и каде се случиле и при која брзина. На овој начин можете да го направите проблемот видлив (Jidoka) и да отидете до изворот (Genchi Genbutsu) од причината за судирот и да спречите повторно да се случат. Може да бидете сигурни дека вилушкарите ќе одат забавени по ударот, се додека не биде ресетирани од овластен персонал.

3. Зголемување на работниот век на машината и на батеријата

Продолжен век на работа на машината

Апсолутно неопходно е вашите вилушкари да стартуваат кога е потребно и да бидат спречени било какви кварови. Можете да го користите I_Site за анализирање за да може да ја подобрите оперативната ефикасност на вашата опрема за ракување со материјали и да го продолжите животниот век на машината на вашата флота.

 

Подолг работен век на батеријата

Истото важи и за батеријата: од суштинско значење е батеријата да е енергетски ефикасна и да нема потреба од многу одржување, но и да го движи вилушкарот. Затоа можете да го следите и да го оптимизирате користењето на батеријата за да го гарантирате ова, за подолг и подобрен работен век на батеријата. 

Заинтересирани да дознаете повеќе за предностите на литиум-јонските батерии?
Прочитајте повеќе за Li-Ion тука>

4. Намалување на трошоците

Намалување на оперативните трошоци

Вкупната цена на сопственост е една од главните точки на фокус во рамките на логистичка операција, бидејќи трошоците лесно може да се додадат, особено кога немате детален преглед на сите активности и нивните поврзани трошоци во складот. Со следење на искористеноста на вилушкарите, можете лесно да одредите колку вашата големина и процеси на флотата можат да се оптимизираат за да ги намалат оперативните трошоци. Следењето на начинот на кој се управува вашата опрема и преземањето акција каде што е неопходно, исто така ќе ја намали фреквенцијата на одржување, намалувајќи ги трошоците за сервис.

 

Избегнувајте штета и трошоци за осигурување

Несреќи и трошоци за штета се уште еден постојан проблем. Со сите безбедносни карактеристики понудени од I_Site можете веднаш да се справите и да го избегнувате ова. Во исто време, ова исто така ќе ви помогне да ги намалите трошоците за осигурување.

Дознајте повеќе за Интелигентни вилушкари

Прочитајте и друго

Интелигентно поврзани вилушкари

Прочитајте повеќе за поврзани интелигентни магацински вилушкари.

Прочитајте повеќе >

Возач на BT Optio за собирање на пратки

Нашата палета на производи

Погледнете ја нашата целосна палета на продукти, вклучувајќи регални, палетни вилушкари и собирачи на пратки.

Прочитајте повеќе >

Литиум јонски решенија на Тојота

Од сега нудиме целосно интегрирани литиум-јонски батерии низ целиот опсег, произведени директно во Тојота фабриките според стандардите на TPS со висок квалитет

Прочитај повеќе >

Слика со текст на бела табла

Toyota Way

Нашата мисија е да донесеме исклучителна ефикасност во работењето со ракување со материјали, затоа ние применуваме збир на вредности наречени Toyota Way.

Прочитајте повеќе >