6 прашања за да проверите дали влечно возило одговара на вашите операции

Бизнисите постојано се соочуваат со предизвик во однос на квалитетот, ефикасноста и безбедноста, особено кога е-трговијата и онлајн нарачките стануваат природен дел од однесувањето на купувачите. Мора да преместите повеќе производи и материјал наоколу, можеби ќе треба да ја преиспитате вашата операција за ракување со материјали за да ја достигнете оваа зголемена пропусност, а истовремено да ја одржувате безбедноста. Едно решение би можело да биде „без вилушки“: движење на материјалите преку носачи на товар со тркала што ги влече трактор за влечење. Поставувајќи си ги овие 6 прашања, можете да дознаете дали влечните возила би може да ја подобрат ефикасноста во вашето работење.

Дали ракувате со предмети наместо со палети?

 

Ракување со производи

 

Во производството, каде што слабото размислување точно на време бара да се склопат точно соодветните компоненти во дадена точка од производниот процес за да одговараат на пропусната моќ на нарачката, ракувањето со артиклите е неопходно за да се избегне прекумерен материјал во текот на процесот. Во бизнисот со е-трговија, каде што се избираат поединечни ставки за крајните клиенти и се сортираат за време на изборот, потребни се ефикасни решенија за преместување на производите. Ракувањето со артикли е вообичаено со ракувањето со ролна кафез.

Тука тракторите за влечење за пешаци како што е серијата Toyota Tracto W се добро решение за подобрување на ергономијата и е побезбедно од рачно транспортирање на кафезите. Генерално, решенијата за влечење со пешачење или возење се добра алтернатива на традиционалните вилушкари кога ракувате со поединечни предмети. Тие се безбедни, лесни за маневрирање и совршени за транспорт на палети и бирање поединечни предмети.

 

Откријте ги сите наши влечни возила

Дали треба да преместувате повеќе товари во исто време?

 

Ефикасни влечни возила

Влечно возило со воз од приколки ќе ви даде голема флексибилност во видот на стоката што можете да ја транспортирате. Има голема разновидност на носачи на товар од кои можете да изберете за да составите воз за влечење. Ова ви овозможува да ракувате со различни големини на товар, да товарите од едната или од двете страни, да преместувате стоки преку палети, кутии или други носачи на товар. Решенијата за возови за влечење овозможуваат ефикасно користење на работната сила и ја максимизираат додадената вредност за вашиот бизнис.

 

Откријте ги сите наши влечни возила

Дали се занимавате со оптимизирано производство?

 

Навремена испорака

Идејата за ракување без вилушка е да се надополнува материјалот додека се користи, наместо да се чува вишокот материјал на производниот под. Тракторите за влечење како Toyota Tracto TSE може да се користат за таканаречените „млечни патеки“, што е континуирана рута што тракторите за влечење ја следат низ фабриката со застанувања на одредени точки, или спуштање или собирање приколки или стоки.

Тракторите за влечење се многу корисни ако вашите операции ги применуваат процесите JIT (Just In Time) и Kanban. Ова ви дава помал ризик од тесни грла, со поголема флексибилност и послаб начин на работа.
Возилата за влечење поддржуваат ефикасен проток; Потребни се помалку луѓе за преместување на иста количина на стока, а помалку опрема на подот води до побезбедна работна средина и помалку инциденти.

Тојота Академија за оптимизација

Дали вашите клиенти очекуваат висока флексибилност во растечката е-трговија?

 

Оптимизирано собирање

Со растечките бизниси за е-трговија, клиентите очекуваат многу брзо време на испорака. Затоа, земање на едно парче или повеќе нарачки треба да биде брзо и лесно.

Наменските решенија за трактор и количка со приспособени полици може да ја оптимизираат операцијата за подигање на нарачки за е-трговија. Тракторите за влечење може да се користат и за надополнување на залихите бидејќи обезбедуваат флексибилност за транспорт на количини на големи и/или ситни артикли на различни локации.

 

Контактирајте не

Дали ја имате безбедноста и удобноста на операторот високо на вашата листа на приоритети?

Безбедно работење

При работа без вилушки, операторите имаат јасен поглед од позицијата за возење на влечно возило. Возилата ги влечат носачите зад себе и се движат само напред, што е голема предност кога е во прашање видливоста и можноста за комуникација со други возачи.

Особено во прометните области како што се аеродромите, видливоста и безбедноста се од големо значење. Дополнително, влечните возила со седишта, како што е нашиот опсег Simai со целосно затворени кабини, им нудат на операторите удобен работен простор за време на возење на долги растојанија при сите временски услови.

Преминувањето од употреба на вилушкари до ракување без вилушки е прилично голема промена. Затоа е важно да ги едуцирате вашите вработени да разберат како ќе ги преместуваат материјалите и како ќе комуницираат со тракторите за влечење.

 

Откријте ги сите наши влечни возила

Дали размислувате за автоматизација во вашиот магацин?

 

Повторливо ракување со товарот

Автоматизација го оптимизира протокот на стоки додека ги намалува штетата, времето и трошоците. Работниците стануваат достапни да се справат со посложени задачи наместо со повторувачки процеси. Со автоматизирање на ракувањето со материјалите, можете полесно да работите точно на време и да имате пристап за оптимизирано ракување со материјали.

Автоматизираните трактори за влечење можат да го преземат повторливиот транспорт и да ја доставуваат стоката прецизно и безбедно до одредената станица. Добар начин е да започнете со стандардни трактори за влечење и кога работата е оптимизирана, можете да се префрлите на полу- или целосно автоматизирано решение.

 

Како Тојота имплементираше автоматско влечење

Можеби ќе сакате да прочитате повеќе

Возач на BT Movit влечно возило во фабрика за коли

Производство

Со гордост ви ја нудиме можноста да ви дадеме најдоби решенија за имплементација на економичен производствен тек.

Прочитајте повеќе >

 Автопилот транспортира по хоризонтала

Автоматизирани решенија

Нашиот опсег на автоматизирани вилушкари и носачи ви нудат напредни, флексибилни решенија за по ефикасно и економично ракување со товар.

Прочитајте повеќе >

Литиум јонски решенија на Тојота

Од сега нудиме целосно интегрирани литиум-јонски батерии низ целиот опсег, произведени директно во Тојота фабриките според стандардите на TPS со висок квалитет

Прочитај повеќе >

Вилушкари за во тесен простор

Водич за ширина на патека

Ширината на патеката на вилушкарот е важен фактор што треба да се земе предвид при купување на вилушкар или изградба на нов магацин.

Прочитајте повеќе >>