Клучни точки на безбедност

Поголема безбедност во фабриките

Toyota Material Handling постојано се обидува да го подобри работното опкружување за вработените. 3 фабрики на групацијата (Анченсис, Болоња и Мјолби) го имаат сертификатот OHSAS 18001.

Секогаш поголема безбедност благодарение на нашите сервисни интервенции

Во Тојота, здравјето и безбедноста се дневен приоритет. Сервисната мрежа на Toyota Material Handling се состои од 4.000 високо квалификувани техничари. Тие извршуваат 3,5 милиони интервенции секоја година. Групата е пионер во развојот на сервисните техничари во рамките на програмата за едукација на техничарските услуги (STEP)

Секогаш поголема безбедност благодарение на нашите производи и нашите решенија

Системот на Toyota SAS (Систем на Активна Стабилност) и кабината со навалување на BT Reflex исто така ја покажуваат грижата на групата за безбедно работење.

За понатамошно зголемување на безбедноста во магацинот, Toyota Material Handling Europe го има развиено системот Spotme, единствен систем за предупредување што открива присуство на пешаци и вилушкари кај раскрсниците, кој ги предупредува пешаците и притоа се избегнуваат судири.

Toyota I_Site е интелигентно решение за управување со флоти што го подобрува следењето на вашите вилушкари во четири главни области: контрола на трошоците, продуктивност, здравје и безбедност и животната средина. Одликувајќи се со ексклузивна комбинација на безжична технологија и стручна поддршка, решението Toyota I_Site веднаш ви ги дава најважните информации за вашите вилушкари и ви овозможува да овластите употреба од сертифицирани оператори на специфични машини, да проверите за какви било недостатоци во вилушкарите, оштетување на стоката, статус на батериите итн.