Toyota BT Reflex N-series in narrow space in warehouse

Нови изданија во семејството Toyota BT Reflex: тесни и за во ладилници

Семејството на регални вилушкари BT Reflex на Toyota Material Handling доби две нови додатоци. Покрај неодамнешните ажурирања на сериите R, E и O, тесната серија (серија N) сега е дополнително подобрена, идеален вилушкар за ограничени простори. Дополнително на тоа, сериите R, E и N може да се оптимизираат за да одговараат на условите за ладилници благодарение на подеднакво ажурираната верзија на ладилникот.

„Сега ги објавуваме најновите додатоци во нашата водечка класа на вилушкари со досег за да се донесеме промени за повеќе апликации на клиентите. Следејќи ја нашата тема за „докажана иновација“ и нашата вредност на Kaizen: имаме за цел да продолжиме да ги иновираме за да одговараат на потребите на нашите клиенти. Да очекувате многу интуитивно и интерактивно искуство во истражувањето и интелигентните енергетски решенија во овие нови BT Reflex“, вели Кре Волби, директор за производи во Toyota Material Handling Europe.

Првата надградба во опсегот Reflex е онаа на вилушкарот со тесен дофат (серија N). Серија Н е компактен вилушкар со мала шасија, типичен вилушкар за тесни простори или операции за кои е потребно натрупување на блокови или држење на багаж. Доаѓа во два капацитети: 1,4 и 1,6 т, висината на подигањето на серијата не е зголемена за 1,5 метри, од 8,5 на 10 метри.

Дополнително ова ажурирање на вилушкарот, верзијата на ладилникот исто така помина низ некои големи подобрувања во многу аспекти и може да се додаде во сериите R, E и N со или без загреана кабина. Модели на ладилници за ладилни средини до -30°C, се користат во капацитети: 1,4t, 1,6t, 1,8t, 2t и 2,5t и имаат висина на подигање до 13 метри.

Стандардната верзија за во ладилници има отворена кабина и е прилагодена да се справува со ладни средини. Оваа верзија може да биде опремена со изолирана загреана кабина (опционално) која е корисна за здравјето, безбедноста и продуктивноста на возачите, особено ако тие треба да работат во услови на замрзнување повеќе часови на крајот. Прозорците и проѕирниот покрив остануваат без мраз за да се зголеми видливоста.

Уникатните карактеристики и неспоредливата флексибилност на тесните серии и за во ладилници гарантираат дека можете многу прецизно да се справите со товарот, дури и со голема брзина, без да го загрозите вашиот возач или товарот. Вашиот возач ќе ги сака овие вилушкари бидејќи тие немаат само лесен екран на допир во боја, туку се и ергономски дизајнирани, нудат дополнителна удобност и сите контроли се на дофат. Доаѓаат со литиум-јонски батерии, базирани на технологијата на Тојота. Достапни се со системот за управување со возниот парк I_Site од Тојота.

Палетата BT Reflex ја продолжува својата мисија да ги направи операциите на висина побезбедни, поудобни и поефикасни. Откријте ги овие иновативни регални вилушкари и пронајдете го виљушкарот што одговара на вашите потреби.

Откријте го нашиот целосен асортиман на регални вилушкари -BT Reflex

Ви требаат повеќе информации?

Ако имате какви било прашања во врска со ова соопштение за печатот, контактирајте не.

Стапи во контакт