BT Staxio powered pallet stucker

Водич за кранови

Следете го нашиот водич за кранови подолу, кој ги објаснува разликите помеѓу различните типови кранови.

Каков тип на кран ви треба за вилушкарот

 

Како да го направите вистинскиот избор од широкиот спектар на модели на кранови со кои располагаме? Пред да изберете кран, најдобро е да се земат предвид ограничувањата за висина:

1. Колку високо треба да кренете?

Пронајдете и измерете ја вашата највисок регал за да ги разберете барањата за кревање, а потоа да додадете уште 150-200 мм на вашето мерење. Дополнителниот простор му овозможува на операторот на вилушкарот дополнително да подигне над решетката и да избегне влечење на палетата при редење и вадење.

2. Колку ниска мора да биде висината на кранот?

Некои апликации бараат влегување и излегување од вратите. Можете да излезете и да прошетета низ вашиот објект и да ги измерете височините на вратите за да го имате вашето барување за максимална спуштена висина. Ако вашата апликација исто така бара работа со камиони, треба да ги земете предвид и мерењата на камионите.

3. Ако натоварите производ на камиони, дали товарате едно врз друго?

Кога работите во затворен простор, треба да се земе предвид карактеристиката наречена слободно дигање на кранот. Функцијата за слободно дигање овозможува вилушките да се подигнат до одредена висина со кранот воопшто да не се дига до висината на врвот на кранот.

Еден од многуте начини да ја задржите продуктивноста висока во вашето работење е вистинскиот вилушкар да одговара на вашата специфична апликација и вашата околина. Типот на кранот за вашиот вилушкар веќе може да направи разлика: па еве ги сите модели од кои можете да изберете.

Моно кран

 • Ова е централно позициониран јарбол.
 • Погодно е за ниски места кога операторот често работи близу до вилушкарот, на пр. кога го користите како работна маса.
 • Лесно е да се движите околу кранот со многу мал ризик од повреди.

Достапно само на BT Staxio 0,8 t и BT Staxio 1 t Compact

Едностепен кран - Симплекс

 • Овој кран на еден дел се потпира на една рамка и има ограничена висина на дигање.
 • Максималната висина на кранот останува иста, дури и при кревање.
 • Едноставно решение што одговара на апликации кои не бараат редење на висина.

Достапно за BT Staxio 1 t - 1,2 t

Two-Stage Mast - Duplex Tele

 • Овој кран, со два дела и централно лоциран цилиндер, е вообичаен за многу вилушкари.
 • Има опсег на лифт од 76 мм, така што е можно да се транспортираат товари хоризонтално без да се подигне јарболот и да се зголеми неговата минимална висина.
 • Погодно е за товарење и истоварање на камиони и за апликации со ниско дигање.

Достапно на BT Staxio 1 t -2 t

Двостепен маст со опција за подобар поглед напред

Панорамски поглед со Дуплекс Теле Кран

 • Овој кран користи два дела на кранот со два цилиндри поставени по должината на страните.
 • Оптимизирана видливост на операторот, за позиционирањето на вилушките да биде безбедно и лесно.
 • Има опсег на лифт од 76 мм што овозможува хоризонтален транспорт на стоки без да се подигне кранот и да се зголеми неговата минимална висина. Особено е корисно ако локацијата има низок таван или ниски влезови.

Достапно за BT Staxio 1 t - 2

Двостепен кран со слободно дигање Duplex Hi-Lo

 • Двостепен кран со максимално слободно дигање.
 • Овој кран кобинира високо достигнување со мала висина на кранот.
 • Погодно е за редење во простории со ограничени височини на таванот, во покриени камиони и на места каде вилушкарот мора да поминува низ влезови со мали димензии.
 • Одличен поглед низ и околу кранот

Достапно на BT Staxio 1,2 t - 1,4 t

Тристепен кран со слободно дигање - Триплекс Hi-Lo

 • Тристепен кран (Triplex) со максимално слободно дигање што се користи за достигнување на големи височини во комбинација со минимална висина на кранот.
 • На поголеми висини на дигање ви дава повеќе слободно дигање.
 • Добро прилагодено за редење на палети во покриени камиони и најчесто се користат во дистрибутивни центри, магацини и други апликации со големи височини.

Достапно на BT Staxio 1,2 t - 1,4 t

Зошто да купите Тојота?

Ние сме горди што сме број 1 во светот во производство на висококвалитетна опрема за ракување со материјали. Дознајте повеќе за придобивките доколку би работеле со нас.

Прочитајте повеќе

Тојота Решенија за Изнајмување

Тојота Решенија за Изнајмување

Нудиме изнајмување на вилушкари за флексибилни периоди. Без разлика дали се работи за еднодневно, неделно или месечно, годишно краткорочно или годишно долгорочно: може да сметате на нас.

Прочитајте повеќе за Решенија за Изнајмување

Ви треба помош?

Го олеснивме начинот за да стапите во контакт со нас. Можете да разговарате, да ни пратите e-mail или ако сакате телефонска поддршка, таа е достапна од Пон - Пет 8:30-16: 30

Контактирајте нѐ