САС лого на вилушкар

Систем за Aктивна Стабилност

Тојота САС, Систем за активна стабилност, е стандарден за секоја Тојота Traigo и Тојота Tonero. По 20 години сеуште е уникатен и ја заштитува вашата роба, камиони и оператори. Исто така ја максимизира искористеноста, истовремено намалувајќи ги оперативните трошоци.

Стабилноста, довербата и безбедноста се важни аспекти при ракување со товар. Додека управувате со Toyota контратег вилушкар, сите активности при возење и редење се чувствуваат стабилни и контролирани додека системот SAS дејствува пред да се појави небезбедна операција.


Со активно следење на клучните параметри на перформансите на вилушкарот, ризикот од можни несреќи се намалува и се зголемува количината на движење на палетите. Ова им овозможува на операторите да работат со целосна доверба, одржувајќи ја продуктивноста во текот на еден работен ден.

Повеќе контрола над вашите дневни операции со Тојота САС

Брз и безбеден товар при складирање и истоварање од регали

Од суштинско значење е операторот да се справи со товарот на висина без стрес, без да предизвика оштетување на имотот или товарот. Со што ќе се постигнат повеќе движења на палети и пониски оперативни трошоци. Функцијата за контрола на кранот на САС системот не само што ја следи висината на товарот и кранот, туку ја дефинира и оптимизираната брзина и агол на кранот за овие параметри. Со ова функција ќе се оптимизира операцијата, дозволувајќи им на операторите да ги складираат палетите побрзо на повисоко ниво.

+ Посигурни и продуктивни возачи

+ Помалку оптоварување / инфраструктурна штета

+ Намалени несреќи

+ Повеќе поместени палети

+ Пониски оперативни трошоци

 

По сигурно и ефикасно редење или истоварање на камиони

За прилагодувањето на вилушките во хоризонтална положба за да се подигне палета е потребно време. Со САС контрола на израмнување, вилушките се израмнуваат со притискање на копче, што ја прави оваа задача побрза за возачот, за поефикасно и поефективно ракување со товар, особено на височините. Освен тоа, израмнување на вилушките му помага на операторот правилно и рамномерно да складира товар, избегнувајќи оштетување на товарот и решетката, намалувајќи ги трошоците.

+ Посигурни и продуктивни возачи

+ Помалку оптоварување и оштетување на инфраструктурата

+ Повеќе преместувани палети

+ Пониски оперативни трошоци

Обезбедена стабилност при вртење во свиоци

Кога возите во свиоци без прилагодена брзина на возење, постои зголемен ризик од несреќа. Постапувајќи дури побрзо и од најискусниот возач, САС системот помага да се заштитат операторите кога се движат во свиоци без да се загрози продуктивноста. Моделите на Traigo и Tonero со четири тркала го имаат патентираниот SAS Swing Lock цилиндер кој дава неспоредлива странична стабилност во свиоци со автоматско заклучување на движењето на задната оска. На опсегот Traigo со 3 тркала, САС ја оптимизира брзината на возење при движење во кривини. На овој начин, стабилноста на вилушкарот секогаш останува под контрола.

+ Посигурни и продуктивни возачи

+ Намалено оштетување на вилушкарот

+ Намален број на несеќи

+ Повеќе преместувани палети

+ Пониски оперативни трошоци

 

Повеќе удобност при транспорт на долги растојанија

Намалувањето на физичкиот притисок на возачите, нудејќи им удобна положба за возење, позитивно ќе влијае на продуктивноста и здравјето. САС-управувачкиот синхронизатор автоматски го усогласува копчето на воланот со положбата на задните тркала. Ова усогласување им помага на вашите возачи да имаат повеќе ергономична положба за возење и маневрирање на вилушкарот на најефикасен начин за безбедно, продуктивно работење. Освен тоа, нашиот опсег со четири тркала има уникатен дизајн на задната оска со цилиндар за придвижување, кој нуди супериорна стабилност и удобност на возачот на сите типови на под.

+ Поудобно седење и продуктивни возачи 

+ Повеќе преместени палети

+ Пониски оперативни трошоци

Електричен контратег вилушкар товарање

Електрични контратег вилушкари

Издржливите електрични контратег вилушкари се погодни за различни операции за внатрешни и надворешни услови.

Прочитајте повеќе >

Контратег вилушкар со внатрешно согорување оперира надвор

Контратег вилушкари со моторен погон

Дизајнирани за ракување во лесно, средно и тешки услови, овие вилушкари нудат брзо забрзување и брзина на истоварање, што ја зголемува продуктивноста.

Прочитајте повеќе >

Возач со литиум-јонски вилушкар во складиште

Нашиот уникатен опсег на Литиум-јон

Литиум-јонските батерии се покажаа како 30% по-енергетски поефикасни од оловно-киселински батерии, со значително намалени емисии на CO2.

Прочитајте повеќе >